Vánoce s Ditou P. a poslední šance vyhrát její kuchařku

  1:23aktualizováno  1:23
Dita tráví první Vánoce s manželem Markem, který doplní řady její početné rodiny. Pošlete nám i vy svůj recept na pohoštění a vyhrajte kuchařku, podle které byl seriál České televize natočen.

Co se týče Vánoc, tak je Dita tradicionalistka a za žádnou cenu nezkouší nic nového. Aby si vánoční recepty uchovaly své sváteční kouzlo, snaží se je během zbytku roku vařit co nejméně, aby jí nezevšedněly.

Fotogalerie

Všechno cukroví, co se v Ditině rodině peče, je zapsáno v polorozpadlé kuchařce, která je ovšem rodinným pokladem. Nejraději má Dita vanilkové rohlíčky, s jejich tvarováním jí vždy pomůže celá rodina.

Dopředu si Dita nachystá brambory a vajíčka na salát a namočí kapra do mléka. Díky tomu se ztratí jeho případná blátivá chuť.

Na Štědrý den se pak pustí do dokončení salátu, úplnou tečku na něm však vytvoří až roztomilé kuřátko z vajíčka, které na něj naaranžuje sestra Emma. I kapra obaluje Dita klasicky v trojobalu, jediným vylepšením je přidání sezamových semínek do strouhanky.

Pošlete nám svůj recept a vyhrajte kuchařku

Jaké jídlo chystáte mezi vánočními svátky a na silvestra? Za recept můžete vyhrát kuchařku Deník Dity P. Svůj recept i s fotkou (ta je podmínkou!) NAHRAJTE ZDE do středy 25. 12. do 12 hodin. Jeden vylosovaný výherce obdrží kuchařku Dity P.

V minulém kole byla vylosována Laura Nováková s receptem na Citronový sen. Všechny soutěžní recepty najdete zde.

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky patří mezi nejoblíbenější druhy cukroví.

Pro 6 osob
Příprava: 60 minut
Pečení: 30 minut

  • 300 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 100 g mandlí
  • 2 žloutky
  • moučkový cukr
  • 1 sáček vanilkového cukru

Deník Dity P.

Kuchařskou show uvidíte v pátek v 18:25 na ČT1.

  1. Ze všech ingrediencí zpracuju hladké těsto, nejlépe den předtím, než budu rohlíčky péct. Těsto zabalím do alobalu a uložím do ledničky – při tvarování je lepší tuhé.
  2. Plech vyložím pečicím papírem a kladu na něj malé rohlíčky, které jeden po druhém vyválím na válu a stočím do tvaru podkovy.
  3. Dám do trouby péct na 180 °C. Jakmile chytí velmi jemný nádech dozlatova, vyndám plech z trouby, chvíli nechám dojít venku a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Pak je uložím do krabice a dám do chladu. Nejlepší jsou tak za týden.
Autor: pro iDNES.cz

Vánoce

Advent se pomalu blíží a spolu s ním nákupy vánočních dárků i pečení vánočního cukroví. Za vánoční atmosférou můžete vyrazit na vánoční trhy ve vašem okolí i do zahraničí.

  • Nejčtenější
Premium

Patříte mezi ty šťastné? Sedm znaků, že máte opravdu kvalitní vztah

Být šťastná po boku toho druhého, nic neřešit, nehádat se. Ideální, co říkáte? Harmonické soužití, kdy si partneři...

Když má máma křeče, není co jíst, říkají děti. Budou mít nový domov

Když se maminka klepe v křeči, bojím se, že umře, přiznal osmiletý Honzík. Jeho sestra Ivanka dodává, že jejím...

Premium

Kořeněná jídla ani káva neškodí, vyvrací profesor Tesař letité mýty

Kola je pro ledviny hrob. Nejlepší je nesolit a nejíst ostrá exotická jídla. Alkohol dokáže „propít“ ledviny, které je...

Jsme promiskuitní, nebo jen hledáme lásku? Kolik partnerů je už moc

Když je vám přes třicet a jste nezadaná, pravděpodobně už se ve vaší posteli vystřídalo větší než malé množství mužů....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdepak brýle. Hnědé oči, velká prsa a husté ochlupení značí inteligenci

Kdysi se věřilo, že ten, kdo má vysoké čelo a brýle na nose, je chytrý. Dnes vědci přisuzují tuto roli jiným „důkazům...

Premium

Nikdo dodnes neví, kolik těch holek zůstalo zakopaných. Starosta Dubí vzpomíná

„Devadesátky“ a přelom tisíciletí byly v Dubí na Teplicku divoká léta. Řádili tu pasáci prostitutek a mafiáni. Město se...

Premium

Jakub Šural: Snažím se, aby na mě brácha mohl být hrdý

Přes půl roku uplynulo od toho 29. dubna, kdy fotbalový svět přišel o Josefa Šurala a Jakub Šural, obránce Zbrojovky...

Premium

Kořeněná jídla ani káva neškodí, vyvrací profesor Tesař letité mýty

Kola je pro ledviny hrob. Nejlepší je nesolit a nejíst ostrá exotická jídla. Alkohol dokáže „propít“ ledviny, které je...

  • Další z rubriky

RECEPT DNE: Salát s bulgurem a sýrovými toasty

Po víkendové husičce je třeba trávicímu ústrojí trochu odlehčit. Vyzkoušejte náš recept na bulgurový salát.

RECEPT DNE: Pomalu pečená krkovice se salátem z červené čočky

Uvařte si k nedělnímu obědu podle našeho receptu pomalu pečenou krkovici se salátem z červené čočky.

RECEPT DNE: Perníkové bonbony

Konečně je tu období, kdy začínáme péct vánoční cukroví. Místo klasických perníčků můžete letos vyzkoušet recept na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz