Dančí roštěnky po burgundsku

Výborný pokrm, které vás zahřeje po dlouhém pobytu venku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 130 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    424 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1775 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    49,6 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    8,4 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Osm kuliček nového koření, osm kuliček jalovce, šest lístků bobkového listu a rozmarýn dáme do hrnce s 1 litrem vody, necháme 15 minut povařit a následně vychladnout. Maso nakrájíme na plátky, dáme do misky a zalijeme zchladlým vývarem. Necháme přes noc marinovat.
  2. Oloupanou zeleninu nakrájíme na hranolky, cibuli nakrájíme nadrobno. Maso opečeme zprudka v kastrolu na oleji z každé strany asi 3 minuty, vyjmeme a dáme stranou. Poté orestujeme polovinu zeleniny, přidáme protlak, osolíme, opepříme, zalijeme vínem. Vrátíme zpět maso a přiklopené vaříme asi 90 minut. V případě potřeby během vaření dolijeme vodu.
  3. Z mouky a oleje připravíme jíšku, dáme stranou. Hotové maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Dle potřeby přilijeme vodu, přivedeme k varu a zahustíme jíškou. Důkladně rozmícháme a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
  4. Slaninu nakrájíme na kostičky, orestujeme na másle, po 2 minutách vsypeme zbytek zeleniny a společně restujeme asi 5 minut, přidáme do omáčky. K podávání se hodí například bramborové pyré.
Autor:

Podobné recepty

Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Smažený kapr s bramborovým salátem

Tradiční pokrm, který nesmí na Štědrý večer chybět.