Ořechové kostky
Ingredience:
- 4 žloutky
- 200 g moučkového cukru
- 300 g ztuženého pokrmového tuku (100% tuk omega)
- 200 g vlašských nebo lískových ořechů
- 100 g piškotových drobečků
- 40 ml rumu
- 40 g kakaa
Na dohotovení:
- 100 g rybízové marmelády
- 100 g bílé čokoládové polevy
- lískové oříšky na zdobení
Pracovní postup:
- Žloutky vyšleháme s polovinou cukru na horké vodní lázni do husté pěny. Tuk rozpustíme a smícháme se zbylým cukrem, žloutkovou pěnou a najemno nastrouhanými ořechy.
- Piškotové drobečky provlhčíme rumem a smícháme je s kakaem. Pak vmícháme do směsi.
- Hotovou hmotu rozetřeme na plech vyložený alobalem a dáme do chladničky ztuhnout. Výška hmoty by měla být asi 5 mm.
- Ztuhlou hmotu vyklopíme z plechu, odstraníme alobal a nakrájíme ji na čtverce 4 × 4 cm. Polovinu čtverců potřeme marmeládou a zbylé namočíme do poloviny do rozehřáté polevy. Pak čtverce slepíme a nakonec ozdobíme lískovým oříškem.