Pracny, košíčky a další skvělé cukroví, které pečeme v redakci

  9:07aktualizováno  9:07
Také letos vám přinášíme osvědčené recepty na vánoční cukroví, které se peče v rodinách redaktorek OnaDnes.cz. Věříme, že vám bude chutnat a stane se i vaší oblíbenou vánoční stálicí.
Část 1/4
Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní podle Petry

Ingredience:

  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 120 g másla
  • 1 vejce

SOUTĚŽ

Vyhrajte pomocníky Tescoma pro vaše vánoční pečení.

Posílejte své rodinné recepty na vánoční cukroví - formulář najdete ZDE.

Autoři deseti nejlepších uveřejněných receptů získají vykrajovátka na linecké cukroví Delicia nebo soupravu pro přípravu perníkové hvězdy na stromeček.

Souprava na výrobu perníkové hvězdy
Vykrajovátka na linecké

Náplň:

  • 350 ml šlehačky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g třtinového cukru
  • 150 g rozdrcených piškotů
  • 2 až 3 lžíce tuzemáku

Poleva:

  • 1 čokoláda na vaření
  • 125 g másla

Na dokončení:

  • rybízová marmeláda
  • mandle, vlašské či lískové ořechy, ale i pokrájené pistácie

Pracovní postup:

  1. Mouku, cukr, mleté ořechy, máslo a vejce smícháme a vypracujeme vláčné těsto, které dáme odležet do ledničky. 
  2. Mezitím si vyrobíme náplň. Ve šlehačce rozpustíme všechny přísady a vytvoříme hustší náplň, kterou dochutíme rumem. Necháme ji zchladnout v ledničce a dáme se do pečení. 
  3. Formičky košíčků naplníme jen v tenké vrstvě, těsto vyběhne. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C a vyndáme, až začnou mít okraje košíčků světle hnědou barvu. Košíčky necháme chvíli zchladnout a pak vyklápíme.
  4. Upečené košíčky nejdříve potřeme tenkou vrstvou marmelády, na ni dáme lžičkou kopeček náplně a polijeme čokoládovou polevou. Nakonec ozdobíme ořechy.
Autor:
  • Nejčtenější
Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...

Lidé, jezte, neblázněte, nabádá psycholožka a dietoložka Iva Málková

Drželi jste někdy dietu? Občas? Často? Na Ivu Málkovou nemáte. Ta vyzkoušela snad všechny diety a metody na hubnutí, i...

Premium

Jak nejíst nekvalitní jídlo? Dietoložka Slimáková má jednoduchou radu

Rady, co jíst a co nejíst, už se ve virtuálním světě slily v jeden velký nepřehledný zmatek, v němž se orientujeme jen...

Peněženku si před synem raději schovej, varoval manžel náhradní ženu

Rodiče z panelákového dvoupokojového bytu v Novém Sedle jsou v podmínce. Jejich patnáctiletý syn chodí za školu. Kromě...

Premium

Chemie lásky a chtíče. Když molekuly DNA řeknou: pozvi ji na rande

Co může za to, že se zamilujeme? Kde najdeme odvahu oslovit hezkého muže nebo ženu, a odkud se v nás bere chtíč? Podle...

Premium

Havel byl z jiného těsta, vzpomíná v rozhovoru exprezident Klaus

Jeden z hlavních aktérů polistopadového vývoje Václav Klaus starší hovořil pro LN o nepochopení kuponové privatizace i...

Premium

Test kávy v kapslích: Bezpečné, pohodlné, ale drahé potěšení

V kavárně určitě najdete zajímavější druhy kávy, rozpustná je zase levnější. Test jsme zaměřili na kávu v kapslích, z...

Premium

Sex je snadno dostupný, ale nevěra ještě není důvod k rozchodu

Tolerance je podle něj jen povýšenecký postoj k druhému a vytváří korupční prostředí, proto do partnerských ani jiných...

  • Další z rubriky

RECEPT DNE: Pečená kuřecí stehna s růžičkovou kapustou

Připravte si podle našeho receptu k nedělnímu obědu vynikající pečená kuřecí stehna s růžičkovou kapustou na orientální...

RECEPT DNE: Pomazánka z lososa

Každý den nemusíte chystat teplou večeři. Vyzkoušejte náš recept na skvělou pomazánku z lososa.

RECEPT DNE: Bleskurychlé špagety carbonara

Na večeře v týdnu není příliš času a tak vám přinášíme tip na bleskurychlé špagety carbonara.

RECEPT DNE: Bounty řezy

Máte rádi kokos? Pak rozhodně vyzkoušejte náš recept na Bounty řezy.

TIPY NA PODZIM: Knížky, které vám zpříjemní chladné večery
TIPY NA PODZIM: Knížky, které vám zpříjemní chladné večery

Knížka, deka, čaj... zní to jako klišé, ale pořád jde o jednu z nejlepších trojic, se kterými můžete strávit podzimní večer.

Najdete na iDNES.cz