Cuketovo-sýrový špíz
Vyzkoušejte cuketu ogrilovatu na špízu se sýrem. Tuto dobrotu podávejte s bulgurem, dresinkem a mandlemi.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
940 KCal
43 %
39 %
-
Energie
3934 KJ
43 %
39 %
-
Sacharidy
25,4 g
29 %
25 %
-
Vláknina
7,6 g
25 %
25 %
-
Bílkoviny
45,4 g
72 %
67 %
-
Tuky
71,2 g
110 %
102 %
-
nasycené
31,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Bulgur uvaříme dle návodu na obalu doměkka. Cukety podélně rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky dlouhé cca 7 cm. Osolíme je, opepříme a zakapeme olejem.
- Sýr nakrájíme na stejně dlouhé kousky a střídavě s cuketou je napíchneme na grilovací jehly.
- Hotový bulgur slijeme a necháme okapat. Smícháme ho s rajčaty nakrájenými na drobné kostičky. Olej promícháme s nasekanou petrželkou, šťávou z citronu, solí a pepřem. Zhruba polovinu směsi nalijeme na bulgur a promícháme.
- Špízy položíme na horký gril a opékáme cca 2-3 minuty z každé strany. Podáváme je s bulgurem přelitým zbylým petrželovým dresinkem a nasekanými mandlemi.