Cuketovo-sýrový špíz

Vyzkoušejte cuketu ogrilovatu na špízu se sýrem. Tuto dobrotu podávejte s bulgurem, dresinkem a mandlemi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    940 KCal

    43 %

    39 %

  • Energie

    3934 KJ

    43 %

    39 %

  • Sacharidy

    25,4 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    7,6 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    45,4 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    71,2 g

    110 %

    102 %

  • nasycené

    31,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bulgur uvaříme dle návodu na obalu doměkka. Cukety podélně rozpůlíme a nakrájíme na špalíčky dlouhé cca 7 cm. Osolíme je, opepříme a zakapeme olejem.
  2. Sýr nakrájíme na stejně dlouhé kousky a střídavě s cuketou je napíchneme na grilovací jehly.
  3. Hotový bulgur slijeme a necháme okapat. Smícháme ho s rajčaty nakrájenými na drobné kostičky. Olej promícháme s nasekanou petrželkou, šťávou z citronu, solí a pepřem. Zhruba polovinu směsi nalijeme na bulgur a promícháme.
  4. Špízy položíme na horký gril a opékáme cca 2-3 minuty z každé strany. Podáváme je s bulgurem přelitým zbylým petrželovým dresinkem a nasekanými mandlemi.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Minutkový steak se salátem

Ke steaku se svěží salát náramně hodí.