Cuketové závitky s fetou

Cuketa je úžasná letní zelenina, se kterou se dají dělat hotové zázraky. Její nevýraznou chuť pozdvihne feta i opečená paprika.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    465 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1947 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    17,2 g

    20 %

    17 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    33,6 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    17,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky omyjeme, rozkrojíme na půl a odstraníme z nich semínka. Potřeme je olejem a zlehka opečeme na pánvi z obou stran.
  2. Cukety omyjeme a nakrájíme podélně na velmi tenké plátky. Můžeme použít mandolínu. Plátků by mělo být 16. Všechny potřeme z obou stran olivovým olejem a opečeme je na pánvi, z každé asi 2 minuty. V misce smícháme rozdrobenou fetu s tvarohem a podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Vždy dva plátky ogrilované cukety přeložíme podélně lehce přes sebe, potřeme je rovnoměrnou vrstvou náplně a poklademe nakrájenou grilovanou paprikou.
  4. Plátky z kratší strany stočíme do závitků a ještě vlažné podáváme. Na ozdobu posypeme lístky řeřichy.
Autor:

Podobné recepty

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Telecí terina

Vykouzlete na talíři tu nejlepší terinu.

Tunýlek s uzeným jazykem

Tuto delikatesu můžete servírovat jako studený předkrm.

Slané tyčky

Ideální pochoutka na večer k filmu.