Cuketová polévka

1 hodnocení

Máte doma cuketu a nevíte co z ní připravit? Vyzkoušejte svěží cuketovou polévku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    239 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1002 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    8,7 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    18,1 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    10,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme a usekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na slabé plátky.
  2. Cuketu očistíme, omyjeme a rozkrájíme na menší kousky. Houby krátce orestujeme na oleji a vyjmeme. Na vypečeném tuku necháme zesklovatět cibuli a česnek, potom přidáme cuketu a lehce ji opečeme.
  3. Zalijeme ji citronovou šťávou, zeleninovým vývarem a přidáme ještě asi 200 ml vody. Ochutíme bobkovým listem a muškatovým oříškem. Povaříme asi10 minut, necháme mírně zchladnout a vyjmeme bobkový list. Potom cukety ve vývaru rozmixujeme.
  4. Do cuketového základu přidáme sýr a za mírného varu jej necháme roztavit. Polévku ochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Přisypeme orestované žampiony a už je jen krátce prohřejeme. Před podáváním ozdobíme polévku slabými plátky cukety a cherry rajčátky.
Autor:

Podobné recepty

Vánoční rybí polévka

Zařaďte do vaší štědrovečerní večeře lahodnou rybí polévku.

Rybí vývar s rybími knedlíčky

Doplňte štědrovečerní večeři o rybí polévku.

Zeleninová polévka s mletým masem

Dopřejte si po dlouhé zimní procházce teplou asijskou polévku.

Zeleninová polévka s rybím masem

Zdravá polévka, která vás v zimě příjemně zahřeje.

Polévka miso shiro

Japonská polévka miso shiro je známá svojí nasládlou chutí.