Doporučujeme

Švestkové čatní

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Švestkové chutney

  • 0
Švestkové čatní je výbornou přílohou k vepřovému a sýrům.

Na 12 menších sklenic

Soutěžte také o kuchařku

Čtenářka Věra Schmiedtová vyhrává kuchařku Deník Dity P.

Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde.

  • 3 kg švestek, vypeckovaných a pokrájených
  • 10 červených cibulí, pokrájených na hrubo
  • 100 g zázvoru, nakrájeného na nudličky
  • 3 lžíce hořčičných semínek
  • 5 chilli papriček, jemně posekaných
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 3 lžíce kurkumy
  • 750 ml červeného vinného octa
  • 1 kg cukru

  1. Všechny suroviny vložíme do velkého hrnce, přivedeme k varu a bez pokličky mírně vaříme 30 - 40 minut.
  2. Horké plníme do sklenic a sterilujeme 10 minut při 80°C.

  • Vybrali jsme pro Vás