Čtenářský recept: Španělská tortilla de patatas

  4:40aktualizováno  4:40
Tortilla de patatas je ve Španělsku jedním z nejtypičtějších jídel snad ve všech provinciích. Je výborná teplá i za studena. Jí se většinou s chlebem, já k ní ještě dělám "ensalada mixta“- jednoduchý míchaný zeleninový salát s tuňákem. Nosíme ji s sebou většinou na výlety na hory nebo na piknik na pláž.

| foto: pro iDNES.cz

Příprava 45min, 4 porce

Soutěžte také o kuchařku Dity P.

Čtenářka Jitka Přichystalová vyhrává za svůj recept kuchařku Deník Dity P.

Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde.

  • 4 větší brambory
  • 4 vejce
  • 1 zelená paprika
  • 1 malá cuketa (200 g)
  • 1 cibule
  • slunečnicový olej
  • 1 lžička soli a špetka pepře

  1. Oloupané brambory nakrájíme na co nejtenčí plátky a osmažíme ve větším množství oleje na pánvi dokud zcela nezměknou. Těsně před úplným změknutím přidáme na tenké plátky nakrájenou cuketu a rovněž osmažíme.
  2. Zatímco se připravují brambory, v menší pánvičce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a papriku.
  3. V hrnku rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a vlijeme do velké mísy. Přidáme všechny osmažené přísady, které nejprve zbavíme co nejvíce oleje. Vše v míse promícháme.
  4. Vzniklou směs vlijeme do malé, ale vyšší pánvičky (tortilla bude asi 3 cm vysoká) v níž jsme předtím smažili cibuli s paprikou. Není již potřeba přidávat další olej, pánev je dostatečně mastná ze smažení cibule. Ujistíme se jen, že je mastná i po stranách.
  5. Smažíme na co nejmenším plameni zhruba 5 minut. Vařečkou se ujistíme, že se okraje tortilly nepřichytily ke stranám pánve. Pánev přikryjeme talířem a ve vzduchu tortillu vyklopíme na talíř. Pomocí vařečky tortillu opět sesuneme zpět na pánev a smažíme z druhé strany rovněž 5 minut.

Autor:

Nejčtenější

Jsme s jedním partnerem a společně s ním máme sex, říkají dvojčata

Anna a Lucy DeCinqueovy

Sestry Anna a Lucy DeCinque (33) se považují za nejvíce identická dvojčata na světě. Absolvovaly plastické operace, aby...

Recept na dobré manželství? Deset otázek pro odborníky na vztahy

Ideální místo pro váš velký den může být v podstatě kdekoliv, kde se oba budete...

Naše manželství nejvíc trpí tím, že nedokážeme řešit konflikty, málo spolu hovoříme otevřeně a bez zábran, trápí nás...

Jsem těhotná, oznámila v průběhu Výměny manželek jedna z nich

Výměna manželek

Vztah Aleny a Tondy, kteří mají tříletou dceru, trpí nejen nedostatkem peněz, ale především konflikty s tchyní a...

Závislost na jídle mě málem zabila, říká morbidně obézní žena

Morbidně obézní žena měla před operací žaludku téměř tři sta kilogramů.

S obezitou bojovala Američanka Lacey Hodderová už jako dítě a v devětadvaceti letech měla téměř tři sta kilogramů. Když...

Už mám odseriálováno, říká herečka Alena Antalová

Alena Antalová

Prorazila jako herečka v Četnických humoreskách a Pojišťovně štěstí, teď se Alena Antalová objeví po boku Jaromíra...

Další z rubriky

Prvorepublikové vánoční menu. Hodujte na Štědrý den jako naši pradědové

Slavnostně prostřený stůl

Na svátečním stole se ve většině českých rodin už po desetiletí objevuje především rybí polévka a smažený kapr s...

Vyprošťováky, které vás po divoké noci nakopnou do nového roku

Smaženka s okurkou

Silvestrovská noc bude možná dlouhá a zábavná, ale první novoroční ráno může být hodně bolavé a nepříjemné. Jak zmírnit...

Báječné večeře z trouby. Zapečené cannelloni, slaný koláč a krůtí roláda

Zapečené cannelloni se špenátem a ricottou

Blýskněte se i ve všední večer nevšední dobrotou, která vypadá, že dala hromadu práce, ale při jejíž přípravě stihnete...

Najdete na iDNES.cz