Čtenářský recept: Velikonoční kringel

Tento recept poslala do soutěže Pečeme na Velikonoce Monika Beranová.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

bez kynutí

Ingredience

10 PORCE +

Na těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    470 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1968 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    66,6 g

    76 %

    67 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    18,4 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Smícháme všechny ingredience patřící do těsta a necháme 30-40 minut kynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme na dně obdélníkové placky.
  2. Na náplň necháme povolit máslo, do kterého vmícháme cukr a skořici. Touto směsí potřeme rozválené placky a posypeme mandlemi.
  3. Placky srolujeme do rolády a rozkrojíme podélně. Oba "hady" zapleteme do věnce. Troubu předehřejeme na 170 °C a pečeme 20 - 25 minut.
Autor: ,

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.