Ingredience
Postup
- Bílky s cukrem vyšleháme do tuha. Pak přidáme olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujeme, ale už ne na maximum, a nakonec už jen metličkou ručně přimícháme mouku.
- Formu o o průměru 24 cm vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Nalijeme těsto a pečeme na 180 °C cca 45 minut. Po upečení necháme 10 minut stát v klidu a pak vyklopíme (korpus je nejlepší upéct den předem).
- Mascarpone vyšleháme s tvarohem a vanilkovým cukrem. Smetanu ušleháme a zlehka přidáme do mascarpone.
- Druhý den korpus rozkrojíme na 3 pláty a pak vrstvíme: korpus lehce pokapeme např. šťávou, potřeme krémem z mascarpone a poklademe nakrájenými jahodami, pak zase položíme korpus a postup opakujeme. Nakonec přiklopíme posledním plátem korpusu a necháme ztuhnout v lednici.
- Změklé máslo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem a obmažeme jím dort.
- Čokoládu rozpustíme v mikrovlnce, ve skleněné dóze, a lžičkou tvoříme peříčka, která pokládáme na pečicí papír a následně dáme ztuhnout do lednice. Potom jimi ozdobíme boční stranu dortu.
- Z marcipánu vytvarujeme hlavu a nazdobíte například jedlou gelovou barvou.