Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    502 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2100 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    57,5 g

    65 %

    58 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    11,1 g

    18 %

    16 %

  • Tuky

    24,5 g

    38 %

    35 %

  • nasycené

    13,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ricottu smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Ochutíme šťávou, kůrou a vmícháme ovoce, například malin a borůvek.
  2. Čerstvé croissanty (ale skvěle takhle vrátíte šmrnc i těm včerejším) uprostřed nařízneme a důkladně naplníme ricottovou náplní. Poté je rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Takto připravené a naplněné croissanty vložíme do předem vyhřáté trouby a zapékáme při 200 °C asi 8 minut.
  4. Po upečení croissanty necháme lehce zchladnout a před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Lívance se sýrem cottage

Pokud nemusíte sladké, vyzkoušejte lívance na slaný způsob.

Sladké vafle se zmrzlinou

Nastartujte den sladkou snídaní.

Lívance s arašídovým máslem a ovocem

Udělejte si o víkendu sladkou snídani v podobě těchto lívanců.

Rýžová kaše s bílou čokoládu

Sladká snídaně, která vás ráno probere.

Provensálská rajská jablíčka

Tato snídaně vás zasytí na celé dopoledne.