Crème brûlée

Věděli jste, že tento dezert byl vytvořen již v 17. století?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Smetanová pasta:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    592 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2476 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    37,4 g

    43 %

    37 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    45,2 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    28,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Smetanu svaříme s vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Do vlažné hmoty
  2. vmícháme žloutky s limetkovou šťávou a nalijeme do zapékacích misek.
  3. Misky vložíme do pekáčku s vodou tak, aby byly do poloviny ponořené a pečeme v troubě při 150 °C asi 45 minut. Pak necháme vychladnout nejlépe v chladničce do druhého dne.
  4. Před podáváním posypeme třtinovým cukrem a zapečeme pod grilem rozehřátým na 250-300 °C tak dlouho, aby se cukr rozpustil a zkaramelizoval.
  5. Smetanový sýr smícháme s likérem a vanilkovým cukrem. Lžící uděláme nok a dáme na zapečený krém. Ozdobíme například čerstvým fíkem, kůrou z limetky a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...

Perníčkové crincles

Opravdu jednoduché cukroví, které zvládne každý a je naprosto dokonale provoněné vánoční...