Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme s kakaem a moučkovým cukrem do mísy, přidáme na kousky nakrájené máslo a vejce. Dobře propracujeme a necháme v chladničce hodinu odležet.
- Po odležení rozválíme na kulatý plát, kterým vyložíme koláčovou formu (24 cm). Těsto dobře přitiskneme a položíme na něj alobal, nasypeme fazole na pečení. Pečeme při 180 °C asi 15 minut, odstraníme alobal s fazolemi a dopékáme dalších 10 minut. Po upečení necháme vychladnout a vyndáme z formy.
- Smetanu s cukrem přivedeme k varu. Odstavíme a přidáme na kousky nakrájenou mléčnou a hořkou čokoládu. Poté přidáme na kousky nakrájené máslo a ponorným mixérem rozmixujeme na hladký krém.
- Upečený vychladlý korpus potřeme malinovým džemem a na něj rozetřeme čokoládový krém. Koláč uložíme do chladničky ztuhnout.
- Po ztuhnutí celý povrch ozdobíme malinami a posypeme moučkovým cukrem.