Ingredience
Postup
- Rozlámeme 200 g čokolády a necháme ji rozpustit v kovové misce na vodní lázni. Vmícháme 110 g másla, espresso a rum.
- Vyšleháme vejce s cukrem. Do vaječného krému vmícháme čokoládovou hmotu, mouku, nasekané lískové oříšky a prášek do pečiva. Dvě kulaté formy (o průměru 18 cm) vytřeme tukem a do každé nalijeme polovinu těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi půl hodiny. Pak korpusy necháme vychladnout a oba vodorovně prořízneme.
- Rozpustíme zbytek čokolády a smícháme ji se 100 g másla. Krémem potřeme všechny části korpusu a sesadíme je na sebe. I povrch potřeme čokoládovým krémem a posypeme usekanými lískovými oříšky nebo ozdobíme čokoládovými hoblinami. Necháme ztuhnout v lednici (bude to trvat nejméně hodinu).