Ingredience
Postup
- Čokoládu rozpustíme, smetanu přivedeme k varu, přidáme dužninu z mučenky, citronovou šťávu a med. Promícháme, vlijeme do čokolády a uložíme do chladničky ztuhnout.
- Čokoládu rozpustíme s olejem, žloutky utřeme s 1 cukru a máslem do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli a zbylým cukrem na sníh. Pak spojíme se žloutkovou pěnou.
- Lehce vmícháme rozpuštěnou čokoládu s olejem, mouku s kakaem a kypřicím práškem. Nakonec vmícháme najemno nastrouhané mandle a jogurt smíchaný s jedlou sodou.
- Těsto dáme do formy a pečeme při 160 % asi 40 minut. Po upečení rozkrojíme a potřeme džemem. Krém promícháme a rozetřeme na povrch korpusu. Ozdobíme dužninou z mučenky.