Čokoládový dort s mučenkovým krémem

Díky mučence bude čokoládový dort příjemně osvěžující.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Na krém:

Na těsto:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    498 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2084 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    51,6 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    28,7 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    13,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čokoládu rozpustíme, smetanu přivedeme k varu, přidáme dužninu z mučenky, citronovou šťávu a med. Promícháme, vlijeme do čokolády a uložíme do chladničky ztuhnout.
  2. Čokoládu rozpustíme s olejem, žloutky utřeme s 1 cukru a máslem do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli a zbylým cukrem na sníh. Pak spojíme se žloutkovou pěnou.
  3. Lehce vmícháme rozpuštěnou čokoládu s olejem, mouku s kakaem a kypřicím práškem. Nakonec vmícháme najemno nastrouhané mandle a jogurt smíchaný s jedlou sodou.
  4. Těsto dáme do formy a pečeme při 160 % asi 40 minut. Po upečení rozkrojíme a potřeme džemem. Krém promícháme a rozetřeme na povrch korpusu. Ozdobíme dužninou z mučenky.
Autor:

Podobné recepty

Oříškové pralinky s marcipánem

Vyzkoušejte na Vánoce připravit vlastní pralinky.

Pomerančový dort s čokoládou

Čokoláda a pomeranč společně tvoří neodolatelnou kombinaci chutí.

Malinové šarlotky

Pokud máte rádi nepečené dezerty, pusťte se do těchto šalotek.

Crème brûlée

Věděli jste, že tento dezert byl vytvořen již v 17. století?

Kávové řezy

Pokud máte rádi kávu, musíte vyzkoušet i tyto italské řezy.