Ingredience
Postup
- Den předem svaříme smetanu s cukrem a kakaem. Uložíme do chladničky odležet.
- Bílky vyšleháme s polovinou cukru na pevný sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a máslo. Znovu vyšleháme do pěny. Pak lehce obě hmoty spojíme a vmícháme prosátou mouku.
- Hotové těsto naplníme do dortové formy (24 cm), vymazané tukem a vyspané moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout a pak vyklopíme.
- Vychlazenou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Banány oloupeme a naskládáme na korpus. Navrstvíme na ně šlehačku (část necháme na ozdobení) a povrch uhladíme. Polevu rozpustíme a celý dort přelijeme. Spodní okraj dortu obalíme v kokosu. Zbylou šlehačku ozdobně nastříkáme na povrch dortu.