Čokoládová roláda s malinami
Nejlepší čokoládová roláda s ovocných krémem. Pokud budete chtít, můžete vyzkoušet tento recept i s jahodami nebo třešněmi.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 60 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
437 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1829 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
45,8 g
52 %
46 %
-
Vláknina
2,2 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
9,4 g
15 %
14 %
-
Tuky
23,9 g
37 %
34 %
-
nasycené
12,9 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem a se solí do pevné pěny. Pak postupně zamícháme olej a pomocí gumové stěrky zapracujeme prosátou mouku společně s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 175 °C asi 15 minut. Po upečení sundáme z horkého plechu a necháme vychladnout.
- Mascarpone, smetanu, tvaroh a cukr vyšleháme do krémové konzistence. Nakonec přimícháme džem pro barvu a chuť. Z korpusu opatrně sundáme papír a celý povrch potřeme dvěma třetinami připraveného krému a zatočíme. Zbylý krém si uschováme na ozdobu. Hotovou roládu zabalíme do alobalu a uložíme na hodinu rozležet v lednici. Před podáváním povrch ozdobíme zbytkem krému, malinami a podáváme.