Čokoládová pěna s malinovou omáčkou

1 hodnocení

Spojení malin a čokolády je naprosto luxusní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez odležení

Ingredience

6 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    522 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2182 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    32,7 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    37,7 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    23,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Smetanu přivedeme k varu a odstavíme. Pak vmícháme med. Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní. Do čokolády po částech přiléváme teplou smetanu a dobře promícháme. Zakryjeme fólií a odložíme do lednice nejlépe na 24 hodin.
  2. Mražené maliny s cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty. Škrob rozmícháme s trochou vody a přilijeme k malinám. Za stálého míchání vaříme ještě 3 minuty.
  3. Vychlazenou smetanu vyšleháme s tvarohem v hladký krém. Do připravených skleniček plníme pomocí cukrářského sáčku krém střídavě malinovou omáčkou. Posypeme kakaem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Cheesecake New York

Pravý americký cheesecake, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

Pralinky z dubajské čokolády podle Pavla Berkyho

Také jste propadli trendu dubajské čokolády? Připravte si z ní pralinky podle Pavla Berkyho.

Slané karamelky

Karamelky, které kombinují sladkost a sůl pro nezapomenutelný zážitek.

Sacher řezy se šlehačkou

Vyzkoušejte si doma připravit tradiční rakouský sacher.

Plněné datle

Vyzkoušejte letos na Vánoce jednoduché cukroví z datlí.