Čočkové placičky z kořenové zeleniny

Tyto placky chutnají moc dobře se šťouchanými bramborami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

bez namáčení a vaření čočky

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    170 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    710 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    22,4 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku namočíme nejlépe den předem do studené, neosolené vody. Pak uvaříme doměkka, osolíme, vodu slijeme a necháme okapat. Mrkev nastrouháme najemno a dáme do velké mísy.
  2. Pak přidáme cibuli nakrájenou najemno, lisovaný česnek, nasekané ořechy a slunečnicová semínka. Vše smícháme a pak přimícháme uvařenou čočku.
  3. Nakonec přidáme lněná semínka, vejce prošlehaná s rajčatovým protlakem a koření. Promícháváme a postupně vmícháme strouhanku tak, aby vznikla hustá a dobře držící směs.
  4. Z ní vytvarujeme placičky. Na pánvi rozehřejeme olej a pacičky zvolna smažíme na mírném stupni. Servírovat můžeme se šťouchanými bramborami s trochou másla a jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.

Penne alla puttanesca

Tradiční neapolský barevný recept vás bude bavit.

Caesar wrap s kuřecím masem

Jestli vám chutná legendární Caesar salát, pak musíte vyzkoušet tyto jednoduché a lahodné sendviče.

Karamelizovaný bůček

Tento recept je skvělým tipem pro milovníky asijské kuchyně.

Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.