Ingredience
Postup
- Cibuli, papriku a řapíkatý celer nakrájíme na kousky a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C doměkka.
- Upečenou zeleninu přendáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, osolíme a opepříme. Poté přidáme vejce a vše rozmixujeme dohladka. Na závěr přimícháme uvařenou čočku, bylinky a směs postupně zahustíme strouhankou. Hmotu přendáme do chlebíčkové formy vyložené pečicí papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 50 minut.
- Mezitím připravíme pyré. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Dýni zbavenou semínek nakrájíme na kousky, zalijeme vodou a uvaříme ji doměkka (asi 20 minut). Pak scedíme a vidličkou ji rozmačkáme na kaši.
- Brambory scedíme, přidáme máslo a rozšťoucháme. Po částech přidáváme mléko a šleháme. Nakonec vmícháme dýňovou kaši a prolisovaný česnek. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Po upečení necháme sekanou krátce odpočinout a poté ji nakrájíme na plátky a podávejte s dýňovo-bramborovým pyré.

















