Čočková pomazánka

Čočka je velmi bohatá na železo a kyselinu listovou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    275 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1150 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    26,7 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    14,7 g

    49 %

    49 %

  • Bílkoviny

    23,5 g

    37 %

    35 %

  • Tuky

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čočku uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Pak ji smícháme s nadrobno nakrájenou šunkou, česnekem a vejcem uvařeným natvrdo.
  2. Dochutíme hořčicí, najemno nakrájenou cibulkou, nasekanými ředkvičkami a kyselými okurkami. Dochutíme solí, pepřem a podáváme namazané na plátcích pečiva.
Autor:

Podobné recepty

Rolky z uzeného lososa

Skvělý recept na snadné a osvěžující občerstvení.

Muffaletta s olivami

Znáte muffalettu? Jedná se o sendvič, který začal na začátku 20. století v New Orleans připravovat...

Slané mini záviny

Pokud rádi pečete, vyzkoušejte jednou i něco slaného.

Rillettes z husího masa

Francouzské rillettes z husího masa vás okouzlí svou jemností a bohatou chutí.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.