Čočka beluga s restovanou červenou cibulí

Čočku nesmíte na Nový rok vynechat.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na cibuli:

Na zálivku:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    488 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2042 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    49,2 g

    56 %

    49 %

  • Vláknina

    12,6 g

    42 %

    42 %

  • Bílkoviny

    19,5 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    20,6 g

    32 %

    29 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli nakrájíme na měsíčky a dáme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme medem, olejem, osolíme, opepříme, přidáme ocet a důkladně promícháme. Pečeme při 180 °C asi 40 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  2. Čočku uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. V misce smícháme olivový olej se lžící octa a trochou soli.
  3. Na talíře rozprostřeme rukolu, přidáme čočku, pečenou cibuli, borůvky a kešu ořechy. Nakonec vše zakápneme připravenou zálivkou.
Autor:

Podobné recepty

Novoroční čočka s masovými koulemi

Začněte nový rok s tradiční novoroční čočkou, která přináší štěstí.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Tradiční novoroční oběd.

Žlutá čočka s kari a mrkví

Milujete indickou kuchyni? Tak tento pokrm musíte vyzkoušet.

Červená čočka s klobásou

Luštěniny bychom měli jíst častěji.

Zobrazit více