náhledy
Takto vypadá tzv. cupping, při kterém se ochutnávají různé druhy kávy.
Autor: František Vlček, MAFRA
Těmto zrnkům se vyhýbejte - vlevo je spálené zrnko, uprostřed plesnivé a vpravo s dírkami po broukovi broka.
Autor: František Vlček, MAFRA
V pravém expressu by mělo být 8 až 10 g kávy na jeden šálek.
Autor: František Vlček, MAFRA
Z kávovaru by neměla káva ani kapat, ani se valit moc silným proudem.
Autor: František Vlček, MAFRA
Správné espresso by mělo mít jemnou cremu - tedy pěnu na povrchu.
Autor: František Vlček, MAFRA
Baristé Petra Davies Veselá a Gwilym Davies tráví i se svým pejskem nejvíce času v Jílovém u Prahy.
Autor: František Vlček, MAFRA
Kniha o kávě, jejíž autorkou je dvojnásobná mistryně ČR v přípravě kávy Petra Davies Veselá.
Autor: Smartpress.cz