Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

6 PORCE +

Na 6 porcí :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    370 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1549 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    36,9 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    20,6 g

    32 %

    29 %

  • nasycené

    11,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce, mléko, smetanu, cukr, vanilkový extrakt a najemno nastrouhanou citronovou kůru společně smícháme v misce.
  2. Do směsi pomalu a opatrně zapracujeme prosátou mouku a sůl. Dáváme si pozor, aby nevznikly hrudky.
  3. Zapékací misku o průměru 24 cm vymažeme máslem a nalijeme do ní připravené těsto.
  4. Poklademe jej omytými ostružinami a máslem nakrájeným na plátky. Clafoutis pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut. Moučník podáváme teplý.
Autor:

Podobné recepty

Šlehačkové kremrole

Tyto kremrole chutnají lépe než z cukrárny.

Voňavý jablečný koláč

Máte jablka ze zahrady? Upečte si z nich výborný koláč.

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.