Cizrnový salát

V létě jsou saláty tím nejlepším obědem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    405 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1695 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    28,6 g

    32 %

    29 %

  • Vláknina

    43,5 g

    145 %

    145 %

  • Bílkoviny

    21,0 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    13,3 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brokolici rozebereme na menší růžičky, krátce ji povaříme v osolené vodě, zprudka zchladíme ve studené vodě a scedíme.
  2. Poté ji vložíme do mísy, přidáme cizrnu bez nálevu, kousky ředkviček, na polovinu nakrájená rajčátka a řapíkatý celer.
  3. V menší misce smícháme olej, hořčici, nálev z okurek a med na dresink, osolíme, opepříme a vmícháme do zeleniny. Nakonec přidáme natrhané listy salátu a můžeme servírovat.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí roláda plněná špenátem

Co takhle připravit kuřecí maso tentokrát trochu jinak? Máme pro vás tip na slavnostní oběd nebo...

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.