Citrusový koláč s tvarohem

1 hodnocení

Máte rádi svěží chutě? Pak je pro vás tento koláč jako dělaný.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez tuhnutí a sušení

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Na želé:

Na kandované citrusy:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    270 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1129 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    37,8 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    10,6 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Piškoty rozdrtíme najemno, promícháme s mlékem a necháme 10 minut odstát. Poté přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme pevnou hmotu, kterou natlačíme do koláčové formy (26 cm) ve stejnoměrné výšce. Korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut. Po předpečení necháme krátce vychladnout.
  2. Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, vejcem, cukrem, citronovou kůrou a pudinkovým práškem. Důkladně promícháme a nalijeme na předpečený korpus. Dopečeme při 160 °C asi 30 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout ve formě a poté ho vyjmeme.
  3. Šťávu z citrusů doplníme vodou do 350 ml, smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Po uvaření nalijeme na povrch vychladlého koláče a necháme v chladničce ztuhnout.
  4. Pomeranč a citron nakrájíme na velmi tenké plátky. Cukr v pánvi zalijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Přidáme plátky citrusů a velmi pozvolna vaříme asi 15 minut. Po uvaření je vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Rozložíme je vedle sebe na plech a vysušíme v sušičce nebo v troubě při 70 °C asi 60 minut s pootevřenými dvířky. Plátky poté dozdobíme povrch koláče.
Autor:

Podobné recepty

Moderní žemlovka z brioškového pečiva

Vylepšete tradiční žemlovku podle našeho receptu.

Citronová babetka

Upečte si ke kávě výborný moučník.

Brusinkové taštičky s vanilkovým krémem

Tyto brusinkové taštičky si zamilujete již po prvním soustě.

Briošky s jalbky

Sladká snídaně, kterou můžete upéct den předem.

Čokoládová pěna s pomeranči a ořechy

Dokonalý dezert, který se vám rozplyne na jazyku.