Ingredience
Postup
- Piškoty rozdrtíme najemno, promícháme s mlékem a necháme 10 minut odstát. Poté přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme pevnou hmotu, kterou natlačíme do koláčové formy (26 cm) ve stejnoměrné výšce. Korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut. Po předpečení necháme krátce vychladnout.
- Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, vejcem, cukrem, citronovou kůrou a pudinkovým práškem. Důkladně promícháme a nalijeme na předpečený korpus. Dopečeme při 160 °C asi 30 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout ve formě a poté ho vyjmeme.
- Šťávu z citrusů doplníme vodou do 350 ml, smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Po uvaření nalijeme na povrch vychladlého koláče a necháme v chladničce ztuhnout.
- Pomeranč a citron nakrájíme na velmi tenké plátky. Cukr v pánvi zalijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Přidáme plátky citrusů a velmi pozvolna vaříme asi 15 minut. Po uvaření je vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Rozložíme je vedle sebe na plech a vysušíme v sušičce nebo v troubě při 70 °C asi 60 minut s pootevřenými dvířky. Plátky poté dozdobíme povrch koláče.