Pátek 22. ledna 2021, svátek má Slavomír
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 22. ledna 2021 Slavomír

Citronové rizoto s hráškem a mátou

Nadýchané rizoto je přesně tím důvodem, proč je třeba načnout bílé víno. Zbytkem si můžete nad plnými talíři připít na zdraví.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    682 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2853 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    54,8 g

    62 %

    55 %

  • Vláknina

    7,8 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    21,6 g

    34 %

    32 %

  • Tuky

    35,0 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    19,8 g

  • trans-mastné

    1,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vývar přivedeme k varu. Na polovině másla necháme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, pak přidáme rýži, vše promícháme a zalijeme bílým vínem.
  2. Když se víno odvaří, za stálého mícháme přidáváme po naběračkách horký vývar (vždy, když se vyvaří). Později přidáme hrášek a podélně rozkrojené lusky. Rizoto stále mícháme.
  3. Když je rýže měkká na skus, vmícháme zbylé máslo, strouhaný parmazán, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme nasekanou mátu a nastrouhanou citronovou kůru.
  4. Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené hráškovými výhonky a lístky máty.
Autor:

Podobné recepty

Krůtí maso po mexicku

Máte rádi jídla z jednoho hrnce nebo z jedné pánve? My taky! A tuto dobrotu původem z Mexika si...

Kuřecí křenový řízek

Věděli jste, že řízek nemusíte jen smažit v trojobalu? Zkuste tito pikantní kuřecí specialitu v...

Ďábelské topinky

Zbyl vám doma starší chléb? Nevyhazujte ho. Proměňte ho společně s ďábelskou směsí v parádní večeři.

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Milovníci sladkých obědů si nemohou nechat ujít tuto báječnou klasiku. Sice včetně kynutí zabere...

Ratatouille

Voňavá symfonie, kde se zelenina dokonale doplňuje s magií bylinek, vám připomene dovolenou na jihu...

Zobrazit více