Citronové bábovičky

Lehké nakyslé, vláčné, mini verze bábovky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    172 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    720 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    22,6 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    3,5 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 170 °C a silikonové formičky na bábovičky vymažeme lehce olejem nebo máslem.
  2. Ve větší míse vyšleháme elektrickým šlehačem vejce s krupicovým cukrem do pěny. Vmícháme jogurt, slunečnicový olej a šťávu z citronu. Přidáme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a najemno nastrouhanou citronovou kůru.
  3. Ještě lehce zamícháme a těstem naplníme připravené formičky zhruba do dvou třetin výšky. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 25 minut.
  4. Hotové bábovičky opatrně vyklopíme a necháme je vychladnout na kovové mřížce. Před podáváním je zlehka posypeme moučkovým cukrem.
Autor:

Podobné recepty

Kiwi řezy

Čekáte návštěvu? Upečte ke kávě tyto lahodné řezy.

Dortíky s passion fruit

Tímto jemným dezertem každého okouzlíte.

Banánové verrines

Tento francouzský dezert vás svojí chutí uchvátí.

Skořicový dort se želé

Vůně skořice uklidňuje a pomáhá zvládat stres, celé to blaho znásobí ještě požitek ze sladkého...

Skořicové koláčky

Kaki je oblíbené podzimní ovoce, ze kterého můžete připravit i dokonalý dezert.