Citronová babetka

1 hodnocení

Upečte si ke kávě výborný moučník.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

10 PORCE +

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    225 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    942 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    23,7 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    5,2 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce vyšleháme se solí a cukrem do husté pěny přilijeme olej. Pomocí stěrky pak zapracujeme prosátou mouku smíchanou se sušeným mlékem, mletou citronovou kůrou a kypřicím práškem do pečiva.
  2. Dortovou formu o průměru cca 20 cm naplníme připraveným těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 45 minut.
  3. Citronovou šťávu promícháme s cukrem a povaříme asi 15 minut do sirupovité konzistence. Větší část sirupu nalijeme na ještě teplý korpus a necháme zcela vychladnout.
  4. Vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha. Rozetřeme ji navrch a zalijeme zbylým sirupem.
Autor:

Podobné recepty

Pohárky s karamelem a jablky

Tento úžasný dezert vám vykouzlí úsměv na tváři.

Moderní žemlovka z brioškového pečiva

Vylepšete tradiční žemlovku podle našeho receptu.

Brusinkové taštičky s vanilkovým krémem

Tyto brusinkové taštičky si zamilujete již po prvním soustě.

Briošky s jalbky

Sladká snídaně, kterou můžete upéct den předem.

Citrusový koláč s tvarohem

Máte rádi svěží chutě? Pak je pro vás tento koláč jako dělaný.