Cibulové čatní s portským vínem

Nevíte, co s cibulí? Zavařte ji podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    276 KCal

    13 %

    11 %

  • Energie

    1153 KJ

    13 %

    11 %

  • Sacharidy

    33,2 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    3,3 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme cibuli i česnek dosklovata.
  2. Pak přidáme cukr, tymián, hřebíček, bobkový list, nakrájenou chilli papričku, pepř, sůl a ještě pár minut restujeme. Poté zmírníme oheň a za občasného míchání vaříme asi 30 minut, dokud se šťáva nezredukuje na konzistenci sirupu.
  3. Poté přidáme víno a vinný ocet, směs promícháme a vaříme asi 25 minut na střední výkon, dokud se neodpaří polovina tekutiny. Cibulové čatní je možné ihned servírovat nebo uložit do sterilních sklenic a zavařit. V lednici pak vydrží až 3 měsíce. Podáváme například se sekanou a pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Brynzové lokše

Lokše plné tradice, které si zamiluje celá rodina.

Barevné topinky

Skvělý recept na slavnostní občerstvení.

Thajské omeletové měšce

Ochutnejte zajímavou specialitu thajské kuchyně.

Parmazánové placičky s rajčatovou salsou

Studený předkrm, který nesmí chybět ve vašem jídelníčku.

Cibulové kroužky

Vychutnejte si domácí cibulové kroužky.