Ingredience
Postup
- Z chřestu ořízneme zdřevnatělé konce a 1 minutu ho povaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření chřest přendáme do misky a vývar schováme stranou na později.
- Šalotku nakrájíme na menší kousky a 40 g pancetty nakrájíme nadrobno. Šalotku pak orestujeme na pánvi na 3 lžících olivového oleje, přidáme pancettu a 2 minuty opékáme.
- Poté přisypeme rýži, zprudka orestujeme, zalijeme vínem a za stálého míchání vaříme dokud se víno nevstřebá.
- Pak postupně přiléváme chřestový vývar, ochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem otrhaným od stonků.
- Když je rýže měkká asi po 20 minutách, vmícháme do rizota máslo a nastrouhaný parmazán. Vrátíme chřest a společně vše prohřejeme.
- Zbylou pancettu rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme při 200 °C asi 5 minut. Slaninou ozdobíme rizoto společně s hráškovými klíčky.