Chřestové rizoto

nehodnoceno

Připravte si podle našeho receptu krémové rizoto s chřestem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    642 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2685 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    37,2 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    14,5 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    44,5 g

    68 %

    64 %

  • nasycené

    20,2 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z chřestu ořízneme zdřevnatělé konce a 1 minutu ho povaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření chřest přendáme do misky a vývar schováme stranou na později.
  2. Šalotku nakrájíme na menší kousky a 40 g pancetty nakrájíme nadrobno. Šalotku pak orestujeme na pánvi na 3 lžících olivového oleje, přidáme pancettu a 2 minuty opékáme.
  3. Poté přisypeme rýži, zprudka orestujeme, zalijeme vínem a za stálého míchání vaříme dokud se víno nevstřebá.
  4. Pak postupně přiléváme chřestový vývar, ochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem otrhaným od stonků.
  5. Když je rýže měkká asi po 20 minutách, vmícháme do rizota máslo a nastrouhaný parmazán. Vrátíme chřest a společně vše prohřejeme.
  6. Zbylou pancettu rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme při 200 °C asi 5 minut. Slaninou ozdobíme rizoto společně s hráškovými klíčky.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Vepřová roláda plněná žampiony, paprikou, pórkem

Uvařte rodině chutný nedělní oběd.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Zapečená ryba s pórkem

Nevíte, co si uvařit? Vemte si inspiraci z našeho receptu.