Chřest se slaninou a volským okem
Než skončí sezona chřestu, nezapomeňte připravit rodině nebo partnerovi tuto báječnou barevnou snídani.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
213 KCal
10 %
9 %
-
Energie
892 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
4,3 g
5 %
4 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
24,2 g
38 %
36 %
-
Tuky
10,6 g
16 %
15 %
-
nasycené
3,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Chřest opláchneme, dle potřeby odkrojíme dřevnaté konce výhonků (cca 2 až 3 cm) a dolní třetinu pazochů oloupeme. Mladé výhonky není potřeba loupat vůbec. Silnější prýty podélně rozpůlíme.
- Slaninu nakrájíme na menší kousky a na rozpálené pánvi opékáme dozlatova, až pustí tuk. Poté ji vyjmeme, dáme na talířek a uchováme v teple.
- Do pánve k výpeku přilijeme trochu olivového oleje a přidáme očištěný chřest. Restujeme cca 4 minuty. Poté přidáme vejce a opékáme další asi 4 minuty, až bílek zpevní.
- Pak do pánve vrátíme slaninu a přisypeme nahrubo pokrájenou opláchnutou petrželku. Osolíme, opepříme a ihned podáváme třeba s čerstvým pečivem.