Chřest se slaninou a volským okem

Než skončí sezona chřestu, nezapomeňte připravit rodině nebo partnerovi tuto báječnou barevnou snídani.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    213 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    892 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    4,3 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    24,2 g

    38 %

    36 %

  • Tuky

    10,6 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    3,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chřest opláchneme, dle potřeby odkrojíme dřevnaté konce výhonků (cca 2 až 3 cm) a dolní třetinu pazochů oloupeme. Mladé výhonky není potřeba loupat vůbec. Silnější prýty podélně rozpůlíme.
  2. Slaninu nakrájíme na menší kousky a na rozpálené pánvi opékáme dozlatova, až pustí tuk. Poté ji vyjmeme, dáme na talířek a uchováme v teple.
  3. Do pánve k výpeku přilijeme trochu olivového oleje a přidáme očištěný chřest. Restujeme cca 4 minuty. Poté přidáme vejce a opékáme další asi 4 minuty, až bílek zpevní.
  4. Pak do pánve vrátíme slaninu a přisypeme nahrubo pokrájenou opláchnutou petrželku. Osolíme, opepříme a ihned podáváme třeba s čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...

Japonské lívance s ovocem

Nadýchanější lívance jste snad ještě nikdy nejedli.

Plněné pohankové palačinky

Báječná slaná snídaně plná zdravých surovin.