Chřest s masovými kuličkami

1 hodnocení

Máte rádi chřest? Tento recept si zaručeně oblíbíte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    506 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2116 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    14,5 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    19,0 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    39,1 g

    60 %

    56 %

  • nasycené

    15,9 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chřest omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a tuhé konce odřízneme. Bílý chřest oloupeme škrabkou (zelený mladý chřest loupat nemusíme) a překrájíme na větší kousky. Vložíme je do osolené vroucí vody a několik minut pozvolna vaříme, dokud nezměkne. Vyjmeme a necháme okapat.
  2. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Restujeme ji na másle, dokud nezesklovatí. Poté ji přidáme, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Vaříme společně pár minut a zalijeme smetanou. Prohřejeme a odstavíme z plotny.
  3. Maso v míse promícháme se solí, pepřem, muškátovým květem, vejcem, toustovým chlebem nakrájeným na kostičky a strouhankou. Z hmoty vytvarujeme kuličky, které opékáme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova ze všech stran.
  4. Hotové kuličky vložíme do připravené omáčky s chřestem a prohřejeme. Můžeme podávat např. s vařeným bramborem.
Autor:

Podobné recepty

Španělský ptáček s rýží

Španělský ptáček s rýží je prostě klasika.

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Tyrolské knedlíky

Tyto rakouské knedlíky jsou nejlepší s hovězím gulášem a cibulkou.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.