Ingredience
Postup
- Chřest omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a tuhé konce odřízneme. Bílý chřest oloupeme škrabkou (zelený mladý chřest loupat nemusíme) a překrájíme na větší kousky. Vložíme je do osolené vroucí vody a několik minut pozvolna vaříme, dokud nezměkne. Vyjmeme a necháme okapat.
- Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Restujeme ji na másle, dokud nezesklovatí. Poté ji přidáme, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Vaříme společně pár minut a zalijeme smetanou. Prohřejeme a odstavíme z plotny.
- Maso v míse promícháme se solí, pepřem, muškátovým květem, vejcem, toustovým chlebem nakrájeným na kostičky a strouhankou. Z hmoty vytvarujeme kuličky, které opékáme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova ze všech stran.
- Hotové kuličky vložíme do připravené omáčky s chřestem a prohřejeme. Můžeme podávat např. s vařeným bramborem.