Koláč s chřestem a chilli papričkami
Ingredience na korpus:
- 150 g másla
- 150 g tvarohu
- 1 vejce
- 200 g hladké mouky
- sůl
Na náplň:
- 100 ml smetany
- 200 ml kysané smetany
- 2 vejce
- ½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 2 lžíce nasekané petržele
- 1 červená cibule
- 400 g zeleného chřestu
- 200 g parmské šunky
- 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
- 1 chilli paprička
Pracovní postup:
- Máslo smícháme s tvarohem a vejcem, postupně přidáme mouku a osolíme. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu odpočinout.
- Mezitím smícháme smetanu s kysanou smetanou, vejci, muškátovým oříškem, petrželkou a osolíme.
- Formu vyložíme pečicím papírem, těsto rozválíme na plát a vyložíme jím formu. Cibuli a chřest oloupeme. Chřest lehce povaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak ho ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
- Dno korpusu pokryjeme povařeným chřestem, nakrájenou červenou cibulí a šunkou. Zalijeme rozšlehanou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a nakrájenou chilli papričkou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30-40 minut.