Chlebíček s kandovaným ovocem

Pestrobarevná variace na klasický biskupský chlebíček vás nadchne.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez odležení

Ingredience

20 PORCE +

Na těsto:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    173 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    723 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    22,0 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dvě třetiny kandovaného ovoce nakrájíme na drobné kousky, smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou a rumem. Necháme asi hodinu odležet. Zbylé ovoce ponecháme stranou na zdobení.
  2. Vejce vyšleháme se dvěma lžícemi horké vody, cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem,  polovinou lžičky skořice, špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a soli. Nakonec vmícháme olej, kandované ovoce s rumem a kokos.
  3. Hotové těsto naplníme do malé chlebíčkové formy (množství vyjde na 2 chlebíčky) vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme při 150 °C asi 60 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
  4. Polevu rozehřejeme na vodní lázni a nalijeme na povrch chlebíčků, následně přidáme kousky kandovaného ovoce.
Autor:

Podobné recepty

Ovesné sušenky

Místo kupovaných sušenek si vychutnejte jejich zdravější verzi upečenou doma.

Pohárky s karamelem a jablky

Tento úžasný dezert vám vykouzlí úsměv na tváři.

Moderní žemlovka z brioškového pečiva

Vylepšete tradiční žemlovku podle našeho receptu.

Citronová babetka

Upečte si ke kávě výborný moučník.

Brusinkové taštičky s vanilkovým krémem

Tyto brusinkové taštičky si zamilujete již po prvním soustě.