Chléb obložený slaninou

Žádná oslava se neobejde bez obložených chlebíčků.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

1 PORCE +

Na 1 porci:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    394 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1649 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    25,2 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    13,8 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    25,8 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    12,8 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Plátky slaniny opečeme dokřupava. Na plátek chleba nasypeme polovinu nastrouhaného sýra. Obložíme plátky slaniny a opět posypeme sýrem. Přidáme karamelizovanou cibuli a lístky tymiánu.
  2. Přiklopíme druhým plátkem chleba. Obě vnější strany obloženého chleba potřeme lehce máslem a zapečeme nebo opečeme v grilu.
Autor:

Podobné recepty

Špenátové vafle

Připravte si na svačinu do krabičky slané vafle.

Vajíčková pomazánka s avokádem

Máte doma hodně vajec natvrdo z koledy? Připravte si tuto dokonalou pomazánku.

Kopřivová nádivka

Nádivka na Velikonoce nesmí chybět.

Chléb obložený slaninou

Pokud rádi grilujete, tak musíte vyzkoušet i tento recept.

Obrácený koláč s rajčaty a cibulí

Nemusíte sladké? Upečte si koláč ze slaných surovin.