Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme s moučkovým cukrem do mísy. Přidáme nastrouhanou kůru, na kousky nakrájené máslo, kypřicí prášek, sůl, vejce a vypracujeme pevné těsto, které necháme v chladničce hodinu odležet. Pak těsto rozválíme na plát o trochu větší než je pekáček (25 x 30 cm) a vložíme ho na dno. Prsty lehce přimáčkneme vyšší okraje k formě.
- Riccottu smícháme s tvarohem, citronovou kůrou i šťávou, vanilkovým cukrem, pudinkovým práškem, polovinou cukru a žloutky.
- Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do tvarohové směsi. Náplň rozetřeme na těsto v pekáčku. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku.
- Broskve slijeme a nálev dáme stranou. Broskve nakrájíme na drobné kousky, nálev doplníme vodou na 250 ml. Vlijeme ho do kastrůlku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Přivedeme k varu a povaříme za stálého míchání 2 minuty. Pak odstavíme a přimícháme na kousky nakrájené broskve. Hotovou polevu rozetřeme navrch vychladlého moučníku a uložíme do chladničky. Necháme odležet nejméně 4 hodiny. Po ztuhnutí nakrájíme na řezy a ozdobíme čerstvou mátou.