Ingredience
Postup
- Sušenky nastrouháme najemno, smícháme s mandlemi, bílkem, cukrem, prosátým kakaem a rozpuštěným máslem, vypracujeme na jemnou hmotu, kterou přitlačíme na dno a boky koláčové formy (nejlépe s volným dnem, 26 cm). Korpus dáme na 10 minut do chladničky a následně pečeme při 175 °C asi 20 minut. Po vyjmutí z trouby necháme krátce vychladnout.
- Všechny suroviny na kakaovou náplň důkladně promícháme a krátce promixujeme ponorným mixérem. Směs naplníme na korpus a dále pečeme při 130 °C asi 20 minut.
- Suroviny na smetanovou náplň smícháme dohromady a také krátce promixujeme ponorným mixérem. Nalijeme na povrch koláče, vrátíme do trouby a při 120 °C dopékáme cca 20 minut. Po upečení necháme koláč zcela vychladnout a dáme na 12 hodin do chladničky.
- Povrch posypeme cukrem a flambovací pistolí postupně zkaramelizujeme do vytvoření krusty. Nakonec můžeme dozdobit malinami.