Čevapčiči s jehněčím masem a tzatziki
Jemná chuť mletého jehněčího a hovězího masa si perfektně rozumí s kořením čubrica, jež vás v mžiku přenese do prázdninových dálek.
Vaření 30 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
268 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1122 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
5,3 g
6 %
5 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
27,3 g
43 %
40 %
-
Tuky
14,9 g
23 %
21 %
-
nasycené
5,7 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mleté maso dáme do misky, bylinky nasekáme a přidáme k masu. Přisypeme jedlou sodu, sůl, pepř, koření čubrica a prolisovaný česnek. Vše dobře propracujeme.
- Maso rozdělíme na 16 kousků a vytvoříme z nich válečky, které propíchneme špejlí a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut.
- Okurku oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme vodu a dáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, nasekaný kopr a jogurt. Ochutíme solí, pepřem, octem a olivovým olejem.
- Tzatziki necháme odležet v lednici. Čevapčiči na špejli podáváme s vychlazenými tzatziki, plátky bagety a ozdobíme bylinkami.