Čevapčiči s jehněčím masem a tzatziki

Jemná chuť mletého jehněčího a hovězího masa si perfektně rozumí s kořením čubrica, jež vás v mžiku přenese do prázdninových dálek.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Na tzatziki:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    268 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1122 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    5,3 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    27,3 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    14,9 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mleté maso dáme do misky, bylinky nasekáme a přidáme k masu. Přisypeme jedlou sodu, sůl, pepř, koření čubrica a prolisovaný česnek. Vše dobře propracujeme.
  2. Maso rozdělíme na 16 kousků a vytvoříme z nich válečky, které propíchneme špejlí a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut.
  3. Okurku oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme vodu a dáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, nasekaný kopr a jogurt. Ochutíme solí, pepřem, octem a olivovým olejem.
  4. Tzatziki necháme odležet v lednici. Čevapčiči na špejli podáváme s vychlazenými tzatziki, plátky bagety a ozdobíme bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Minutkový steak se salátem

Ke steaku se svěží salát náramně hodí.