Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    379 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1587 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    36,7 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    22,7 g

    36 %

    33 %

  • Tuky

    15,5 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Olej smícháme s prolisovaným česnekem, medem, octem a bylinkami a vše důkladně promícháme. Maso vložíme do marinády a nechte asi 60 minut odležet.
  2. Mezitím si nakrájíme cuketu, papriky a cibuli na proužky. Maso vyndáme z marinády a zeleninu protáhneme marinádou. Okapanou zeleninu vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Na posledních 5 minut k zelenině přidáme maso, společně dopečeme, vyjmeme a necháme zchladnout.
  3. V troubě si nasucho nahřejeme tortilly. Kozí sýr nakrájíme na kostičky a ledový salát natrháme. Na nahřáté tortilly rozdělíme maso, zeleninu, přidáme kozí sýr, listový salát a zabalíme. Poté tortilly překrojíme na polovinu a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Pečená citronová kuřecí prsa

Vylepšete kuřecí maso kyselým citronem.

Holandský řízek

Ještě oblíbenější než klasický řízek je v mnoha rodinách tradiční „holanďan“.

Králík s ořechovou omáčkou

Pro přijemnou křupavost přidejte do omáčky ořechy.

Gulášový kotlík

Přidejte do guláše barevnou zeleninu a chilli. Bude ještě lepší.

Smetanové fazole

Smetanové fazole chutnají skvěle s opečenými plátky bagetky.