Čatní z jablek

Nevíte, na co využit jablka ze zahrady? Uvařte si z nich čatní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    314 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1313 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    70,4 g

    80 %

    70 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    1,9 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka a cibule oloupeme, rozpůlíme a z jablek odstaníme jádřince. Potom jablka i cibuli umeleme. Hřebíček roztlučeme a spolu s ostatními přísadami a asi 100 ml octa krátce povaříme. Nakonec přidáme umletá jablka s cibulí a za stálého míchání dusíme, až směs zhoustne. Dochutíme cukrem a octem, necháme přejít varem a ještě horké čatní nalijeme do nahřátých skleniček. Okraje otřeme čistu utěrkou, upevníme nahřátá víčka, skleničky obrátíme dnem vzhůru a nechám vychladnout.
Autor:

Podobné recepty

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.

Napoleonky z červené řepy a kozího sýra

Kombinace lahodného kozího sýra a červené řepy je neodolatelná.

Párečky v těstě a slané tyčky

Po těchto tyčinkách se na oslavě jen zapráší.

Zavařená dýně s květákem

Zbyla vám dýně? Zavařte si ji s další zeleninou.

Zavařené vepřové maso

Zavařte si výborné maso a v budoucnu budete mít o práci méně.