Cannelloni s mletým masem a tvarůžky
Netradiční spojení klasiky italské kuchyně s olomouckými syrečky vyčaruje na tvářích všech, komu tento ojedinělý pokrm nabídnete, spokojený úsměv.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
849 KCal
39 %
35 %
-
Energie
3552 KJ
39 %
35 %
-
Sacharidy
70,4 g
80 %
70 %
-
Vláknina
6,6 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
46,1 g
73 %
68 %
-
Tuky
41,4 g
64 %
59 %
-
nasycené
15,3 g
-
trans-mastné
1,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou a najemno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Za občasného míchání restujeme dozlatova.
- Poté přidáme mleté maso a zprudka ho opékáme, dokud nezhnědne. Přimícháme drcená rajčata, oregano, prolisovaný česnek a dusíme asi 30 minut pod pokličkou. Směs necháme krátce zchladnout, dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme nahrubo nastrouhané olomoucké tvarůžky.
- Na bešamel rozehřejeme máslo v hrnci a přisypeme mouku. Za stálého míchání vlijeme mléko, přivedeme k varu, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vaříme 15 minut.
- Čtyři zapékací mističky (nebo jednu velkou mísu) vymažeme olivovým olejem a na dno rozetřeme polovinu připraveného bešamelu. Cannelloni naplníme připraveným mletým masem a rozložíme je do připravených mističek. Zalijeme druhou polovinou bešamelu a posypeme nahrubo nastrouhanými olomouckými tvarůžky.
- Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Poté odstraníme alobal a dopečeme dozlatova. Dozdobíme petrželkou a ihned podáváme.