Candát s pikantním zelím a karotkou a škvarky

Ryby jsou velmi zdravé a měli bychom je do jídelníčku zařazovat častěji.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    383 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1602 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    10,2 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    33,9 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    22,7 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelí nakrájíme na čtvrtky, zbavíme košťálu a rozebereme na listy, povaříme je asi 5 minut ve vroucí vodě. Vyndáme je a necháme okapat.
  2. Filet z candáta očistíme a ze strany kůži několikrát nařízneme, rybu osolíme a opepříme. V misce smícháme omáčky. Mrkev nakrájíme na nudličky a cibulku na kolečka.
  3. Na rozehřátém arašídovém oleji orestujeme mrkev, po minutě přidáme zelí a společně další 3 minuty opékáme. Přisypeme cibulku, ochutíme omáčkovou směsí a necháme stranou.
  4. Rybu opékáme na 2 lžících olivového oleje kůží dolů, zhruba po 3 minutách ji otočíme a restujeme asi 2 minuty. Škvarky opečeme dokřupava a posypeme jimi rybu. Podáváme s pikantní zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.

Dančí roštěnky po burgundsku

Výborný pokrm, které vás zahřeje po dlouhém pobytu venku.