Ingredience
Postup
- Zelí nakrájíme na čtvrtky, zbavíme košťálu a rozebereme na listy, povaříme je asi 5 minut ve vroucí vodě. Vyndáme je a necháme okapat.
- Filet z candáta očistíme a ze strany kůži několikrát nařízneme, rybu osolíme a opepříme. V misce smícháme omáčky. Mrkev nakrájíme na nudličky a cibulku na kolečka.
- Na rozehřátém arašídovém oleji orestujeme mrkev, po minutě přidáme zelí a společně další 3 minuty opékáme. Přisypeme cibulku, ochutíme omáčkovou směsí a necháme stranou.
- Rybu opékáme na 2 lžících olivového oleje kůží dolů, zhruba po 3 minutách ji otočíme a restujeme asi 2 minuty. Škvarky opečeme dokřupava a posypeme jimi rybu. Podáváme s pikantní zeleninou.