Cake pops

2 hodnocení

Nejromantičtější a nejroztomilejší dezert na světě. Cake pops rozzáří nejen oslavu narozenin nebo svatbu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nepečená hmota:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    322 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1347 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    42,9 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    13,5 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    5,2 g

  • trans-mastné

    1,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Piškoty dáme do sáčku a válečkem je rozdrtíme najemno. Nasypeme je do mísy a provlhčíme rumem. Přidáme cukr, máslo a marcipán. Propracujeme na pevnou hmotu.
  2. Z těsta vyválíme 12 kuliček a uložíme je do lednice.
  3. Modelovací hmotu rozválíme na tenký plát a vykrájíme kytičky. Bílou polevu rozpustíme na horké vodní lázni. Stejným způsobem připravíme i růžovou čokoládovou polevu.
  4. Tyčky nejdříve namočíme střídavě do bílé a růžové čokolády a pak je zapíchneme do kuličky. A necháme zatuhnout.
  5. Po ztuhnutí namočíme všechny kuličky do bílé nebo růžové čokolády. Než čokoláda zatuhne, posypeme například máčkem a ozdobíme marcipánovými kytičkami.
Autor:

Podobné recepty

Makový chlebíček s citronovou polevou

Mák je v české kuchyni hvězdou. Po celé generace patří mezi nejoblíbenější suroviny při pečení.

Kynutý závin s čokoládovým pudinkem

Tradiční český recept s lahodnou náplní.

Valentýnské muffiny

Udělejte si hezčí den zamilovaných díky těmto muffinům.

Hruškový tarte tatin

Oblíbený obrácený koláč nemusíte připravovat je z karamelizovaných jablek, ale skvěle do něj...

Kakaové košíčky s hrozny

Ozdobte dezert barevným hroznovým vínem.