Caesar salát s kuřecím masem

Kdo by nemiloval tuto salátovou klasiku? Užijte si ji v každé roční době a v pohodlí domova. Odměnou za trochu práce vám bude „božská mana“.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na salát:

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    450 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1881 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    28,5 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    31,3 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Salát rozebereme na jednotlivé listy a důkladně omyjeme. Poté ho necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na troše oleje v pánvi dokřupava.
  2. Kuřecí maso očistíme, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Opečeme ho v pánvi, z každé strany asi 3–4 minuty. Necháme odpočinout a pak nakrájíme na menší kousky.
  3. V míse vymícháme žloutek s hořčicí, citronovou šťávou a worcestrovou omáčkou. Pak postupně zašleháváme olej. Nakonec zapracujeme ančovičky, česnek a parmazán. Osolíme a opepříme.
  4. Římský salát promícháme s připraveným dresinkem, navrch položíme pokrájené maso, zasypeme krutony a hoblinkami parmazánu.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.