Caesar salát s kuřecím masem
Kdo by nemiloval tuto salátovou klasiku? Užijte si ji v každé roční době a v pohodlí domova. Odměnou za trochu práce vám bude „božská mana“.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
450 KCal
20 %
19 %
-
Energie
1881 KJ
20 %
19 %
-
Sacharidy
11,8 g
13 %
12 %
-
Vláknina
3,4 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
28,5 g
45 %
42 %
-
Tuky
31,3 g
48 %
45 %
-
nasycené
6,3 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Salát rozebereme na jednotlivé listy a důkladně omyjeme. Poté ho necháme okapat a nakrájíme na menší kousky. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na troše oleje v pánvi dokřupava.
- Kuřecí maso očistíme, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Opečeme ho v pánvi, z každé strany asi 3–4 minuty. Necháme odpočinout a pak nakrájíme na menší kousky.
- V míse vymícháme žloutek s hořčicí, citronovou šťávou a worcestrovou omáčkou. Pak postupně zašleháváme olej. Nakonec zapracujeme ančovičky, česnek a parmazán. Osolíme a opepříme.
- Římský salát promícháme s připraveným dresinkem, navrch položíme pokrájené maso, zasypeme krutony a hoblinkami parmazánu.