Bylinková krémová polévka

1 hodnocení

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem vykouzlíte delikatesu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    488 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2040 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    23,5 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    14,7 g

    23 %

    22 %

  • Tuky

    36,3 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    21,0 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci přivedeme vodu k varu a přidáme ocet. Do naběračky postupně rozklepneme vejce, opatrně dáme do vroucí vody a vaříme, až bílek kolem žloutku ztuhne. Zastřená vejce vyjmeme.
  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání metlou ji zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Ochutíme solí a pepřem.
  3. Přidáme nasekané bylinky a vaříme zhruba 10 minut. Přilijeme mléko a smetanu, krátce provaříme a podle potřeby ještě dochutíme.
  4. Hotovou polévku rozdělíme do talířů, vložíme zastřené vejce a ozdobíme kopečkem kysané smetany.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečených paprik

Pečení dodá paprikám jedinečnou chuť, která polévku promění v gastronomický zázrak.

Rajská polévka s hlávkovým zelím

Jednoduchý recept na rajskou polévku, ideální i pro začátečníky.

Ředkvičková polévka

Zdravá polévka, která vám po zimě dodá důležité vitamíny.

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Pórková polévka se špízy z játrového sýra

Jednoduchý oběd, který zvládne i začátečník.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.