Buřty na černém pivu

Klasika pro setkání s přáteli nebo malou rodinnou oslavu je ideální v tom, že nezabere moc času. Peče se docela sama a vy máte mezitím čas uklidit a vymyslet zábavu pro návštěvu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    473 KCal

    21 %

    20 %

  • Energie

    1978 KJ

    21 %

    20 %

  • Sacharidy

    12,5 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    17,5 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    36,4 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do špekáčků uděláme šikmé zářezy. Okurky, papriku a slaninu nakrájíme na tenké plátky a střídavě je zasuneme do zářezů.
  2. Pekáček vymastíme olejem, přidáme nakrájenou cibuli a zbylou zeleninu, na ni položíme připravené špekáčky a posypeme je trochou pálivé papriky.
  3. Špekáčky krátce zapečeme v troubě, pak je podlijeme pivem prošlehaným s rajským protlakem a osolíme. Vložíme je zpět do trouby a dusíme doměkka. Podáváme s čerstvým chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Smažené masové kuličky plněné mozzarellou

Kombinace mozzarelly a masových kuliček je prostě výborná.