Buřty na černém pivu
Klasika pro setkání s přáteli nebo malou rodinnou oslavu je ideální v tom, že nezabere moc času. Peče se docela sama a vy máte mezitím čas uklidit a vymyslet zábavu pro návštěvu.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
473 KCal
21 %
20 %
-
Energie
1978 KJ
21 %
20 %
-
Sacharidy
12,5 g
14 %
13 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
17,5 g
28 %
26 %
-
Tuky
36,4 g
56 %
52 %
-
nasycené
10,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do špekáčků uděláme šikmé zářezy. Okurky, papriku a slaninu nakrájíme na tenké plátky a střídavě je zasuneme do zářezů.
- Pekáček vymastíme olejem, přidáme nakrájenou cibuli a zbylou zeleninu, na ni položíme připravené špekáčky a posypeme je trochou pálivé papriky.
- Špekáčky krátce zapečeme v troubě, pak je podlijeme pivem prošlehaným s rajským protlakem a osolíme. Vložíme je zpět do trouby a dusíme doměkka. Podáváme s čerstvým chlebem.