Burgundská polévka

nehodnoceno

Máte chuť na polévku? Pak pro vás máme skvělý recept.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    358 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1496 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    28,6 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    18,8 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    12,4 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky (asi 2x1 cm). Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do většího hrnce a rozpustíme. Pak přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání je opečeme dozlatova.
  2. Z masoxu si podle návodu na obalu připravíme vývar. K masu přimícháme rajský protlak, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Vaříme asi 25 minut, až je maso poloměkké.
  3. Mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu přidáme do polévky, přilijeme červené víno a vaříme, až je maso zcela měkké. Nakonec vmícháme brusinkový kompot a podle chuti polévku případně ještě dosolíme a opepříme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Soljanka

Vyzkoušejte chuť východu a uvařte si tuto ukrajinsko-ruskou polévku.

Mrkvová polévka s čočkou

Nevíte jakou uvařit polévku? Vyzkoušejte náš recept.

Mrkvový krém se zázvorem

Uvařte si lehce pikantní krémovou polévku.

Mrkvový krém

Uvařte si skvělou krémovou polévku z mrkve.