Ingredience
Postup
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky (asi 2x1 cm). Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do většího hrnce a rozpustíme. Pak přisypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání je opečeme dozlatova.
- Z masoxu si podle návodu na obalu připravíme vývar. K masu přimícháme rajský protlak, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Vaříme asi 25 minut, až je maso poloměkké.
- Mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu přidáme do polévky, přilijeme červené víno a vaříme, až je maso zcela měkké. Nakonec vmícháme brusinkový kompot a podle chuti polévku případně ještě dosolíme a opepříme.