Burger s cibulovou marmeládou a nivou

Dokonalá chuťová i vizuální kombinace modrého sýra a cibulové marmelády dělá z tohoto burgeru absolutní hvězdu vašeho grilování s přáteli.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na marmeládu:

Na omáčku:

Na burgery:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1053 KCal

    48 %

    44 %

  • Energie

    4406 KJ

    48 %

    44 %

  • Sacharidy

    58,0 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    45,9 g

    73 %

    68 %

  • Tuky

    65,7 g

    101 %

    94 %

  • nasycené

    17,8 g

  • trans-mastné

    1,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli asi 5 minut restujeme na rozpáleném oleji. Přidáme cukr a jakmile začne karamelizovat, přilijeme vinný ocet, necháme odvařit, pak víno, které také necháme odvařit, a přidáme 100 ml vody. Pozvolna vaříme, dokud se tekutina neodvaří, rozmixujeme a necháme vychladnout.
  2. Majonézu smícháme s kečupem, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou, osolíme a opepříme a dáme do lednice.
  3. Maso propracujeme, uděláme z něj čtyři koule a dlaní zmáčkneme na tenké placičky. Osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a opečeme na pánvi nebo na grilu z každé strany asi 5 minut.
  4. Bulky rozpůlíme, spodní část potřeme připravenou omáčkou, poklademe rukolou, přidáme grilované maso, cibulovou marmeládu, na kostičky nakrájenou nivu a přikryjeme vrchní bulkou.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Zapečená špagetová dýně

Tento recept musí každý vyzkoušet.